Záchranári spolu s policajtmi pátrali po nezvestnom mužovi z Oravskej Polhory. Napokon ho našli v potoku


Foto: Záchranári spolu s policajtmi pátrali po nezvestnom mužovi z Oravskej Polhory. Napokon ho našli v potoku Foto: facebook.com

Policajní príslušníci z Dolného Kubína požiadali horských záchranárov o pomoc pri pátraní po nezvestnom 42-ročnom mužovi z Oravskej Polhory. Muž nechal doma svoj mobilný telefón, odišiel a domov sa viac nevrátil. Na základe predpokladanej trasy bolo 16. 2. vykonávané pátranie.

Záchranári o tom informovali na sociálnej sieti s tým, že jednotlivé územia si rozdelili. Lokality, v ktorých hľadali, sú Oravdská Polhora, Slaná voda, okolie vrchov Grúň, Turňa a Talagova grapa. Počas pátrania zacítil pes záchranára pach, krátko na to našli hľadaného muža v potoku. Žiaľ, bez známok života. 

„Telesné pozostatky nebohého muža boli následne vytiahnuté na breh, transportované na prístupné miesto a odovzdané príslušníkom PZ SR a obhliadajúcemu lekárovi. Pátracej akcie sa zúčastnilo šesť profesionálnych záchranárov HZS, z toho päť psovodov,“ doplnili záchranári na sociálnej sieti.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu