Mesto Žilina začalo stavebné konanie vo veci výstavby nového detského ihriska na sídlisku Vlčince


Foto: Mesto Žilina začalo stavebné konanie vo veci výstavby nového detského ihriska na sídlisku Vlčince Foto: ilustračné

Na žilinskom sídlisku Vlčince by mohlo v blízkej dobe pribudnúť nové detské ihrisko. Mesto Žilina aktuálne v tejto veci rozbehlo stavebné konanie, ktorého výsledkom má byť udelenie povolenia na výstavbu. O začatí konania informuje samospráva prostredníctvom svojej úradnej tabule.

Za výstavbou stojí súkromný investor, ten má v pláne postaviť ihrisko na svojich pozemkoch. Účelom stavby je vybudovanie priestoru pre hru a aktívny oddych detí. Ide o zostavu siedmich hracích prvkov prevažne z agátového dreva s dopadovou plochou z drevoštiepky.

Verejné ihrisko by mali vybudovať pri novom bytovom komplexe Zelené Vlčince, v blízkosti ulíc Pražská a Tulská. Navrhované sú veža so šmýkačkou, hojdačky, zostava so šmýkačkou a lezeckou stenou, pieskovisko, prevažovacia hojdačka, preliezka s lanovými lezeckými prvkami a trojhrazda.

Prvky sú určené pre rôzne vekové kategórie a poskytujú možnosti nielen pre hru ale aj rozvoj pohybových aktivít orientovaných na tréning balančných schopností a sústredenie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu