Internetom sa šíri ďalší HOAX, že na Orave mal v snehu uviaznuť konvoj amerických vojsk


Foto: Internetom sa šíri ďalší HOAX, že na Orave mal v snehu uviaznuť konvoj amerických vojsk

Slovenská polícia reaguje na nepravdivé informácie, ktoré boli zverejnené v uplynulých dňoch na sociálnych sieťach. Neznáma osoba s fiktívnym menom publikovala príspevok, ktorý spôsobil vlnu komentárov a rozruchu. Správa hovorí o uviaznutých amerických vojskách na Orave.

Príspevok uvádza informácie, že zapadnutých amerických vojakov odmietajú miestni obyvatelia vyťahovať. „Menší vojenský konvoj bol vysadený na letisku v Dolnom Hričove a mali sa po vlastnej osi presunúť cez Kysuce a hornú Oravu ďalej na východ, kde mali údajne vytvoriť vojenskú základňu,“ píše sa v statuse.

Policajti už verejnosť varovali, že takéto vyjadrenia sa budú vyskytovať. Podľa ich slov sa postupne začínajú vynárať zaručené správy o príchode amerických vojsk na Slovensku a autori týchto dezinformácií sa budú predháňať, kto o fiktívnej invázii Američanov napíše skôr.

O tom vypovedá aj priložený status od konta pod názvom Jan Corona. Obsah jeho statusu pôsobí až ironicky, humorne, avšak po vzhliadnutí obsahu ďalších statusov je dôvodné sa obávať, že jeho autor to všetko myslí vážne,“ vysvetlila polícia. Príspevok do dnešného dňa zdieľalo viac ako 1,3 tisíc ľudí.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu