Problémy s neodrhnutými chodníkmi majú aj v Čadci, na kritických miestach dokonca nesvietilo osvetlenie


Foto: Problémy s neodrhnutými chodníkmi majú aj v Čadci, na kritických miestach dokonca nesvietilo osvetlenie Foto: Facebook / ČADCA CITY - Veď Čadca si aj ty

Na ceste medzi mestskou časťou Čadca - Podzávoz a obcou Svrčinovec zaznamenali obyvatelia problémy s nefunkčným verejným osvetlením a neupravenými chodníkmi. Upozornili na to v príspevku na sociálnej sieti. Kvôli neodhrnutým chodníkom sa museli deti aj dospelí pohybovať po ceste, ktorá navyše nebola osvetlená, čo vyvolalo obavy napríklad aj medzi mamičkami s kočíkmi.

Mesto Čadca sme oslovili s otázkami, kedy bude verejné osvetlenie opravené a ako zabezpečujú zimnú údržbu chodníkov: „Na úseku katastra mesta Čadca evidujeme za včerajšok poruchu verejného osvetlenia, ktorá vznikla dôsledku nepriaznivého počasia. Porucha by mala byť už aj odstránená,“ spresnila začiatkom týždňa vedúca organizačno-administratívneho oddelenia Ing. Petra Ďuranová.

Uviedla tiež, že v prípade poruchy verejného osvetlenia majú občania k dispozícii 24-hodinový dispečing na telefónnom čísle 0800 888 255. Všetky poruchy sa snaží mesto vyriešiť do troch dní od jej nahlásenia alebo zistenia.


Samospráva v tomto období údajne dostáva množstvo podnetov na zimnú údržbu ciest a chodníkov. Chcelo by preto upozorniť, že nie každá komunikácia je v správe mesta Čadca. Na úseku Podzávoz - Svrčinovec spravuje iba chodníky, ktoré sú udržiavané priebežne podľa platného plánu zimnej údržby.

Tento konkrétny úsek, na ktorý upozorňujú obyvatelia, je však v pláne uvedený medzi poslednými, ktoré sú upravované. Podzávoz - chodník na privádzači a pri MK do priemyselného parku je posledný v rámci prvého poradia údržby, a chodník u Sedláka a Podzávoz od nadjazdu po križovatku s cestou III. triedy do Čadečky je odhŕňaný ako tretí od konca druhého poradia.

Všetky služby a výkony súvisiace s čistením a zimnou údržbou zabezpečuje Mestský podnik služieb. Pokiaľ nemá dostatok mechanizmov, je povinný zmluvne zabezpečiť vykonávanie časti údržby dodávateľsky. V prípade potreby je možné volať neustále dostupnú dispečerskú službu na telefónnom čísle 0915 844 572.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu