Gymnázium v Rajci otvára bilingválne slovensko-ruské štúdium, do prvého ročníka príjme 24 žiakov


Foto: Gymnázium v Rajci otvára bilingválne slovensko-ruské štúdium, do prvého ročníka príjme 24 žiakov Foto: Gymnázium Rajec

Pre všetkých žiakov ôsmych a deviatych tried otvára Gymnázium v Rajci v budúcom školskom roku rusko-slovenskú bilingválnu triedu. Prijímacie pohovory budú prebiehať formou talentových skúšok počas dvoch dní a to 4. a 11. mája 2022 na Javorovej ulici.

Predpokladaný počet prijatých žiakov pre rok 2022/2023 na štúdium je 24. Škola na svojej stránke žiakom sľubuje kvalitné päťročné bilingválne štúdium európskych parametrov. Výučbu bude zabezpečovať ruský lektor spolu s kvalifikovanými pedagógmi. Benefitom je jazykový certifikát, ktorý môžu študenti získať.

„Predošlé znalosti z ruského jazyka nie sú potrebné. Jazyk sa bude vyučovať od úplných začiatkov spolu s výučbou azbuky. Už počas prvého ročníka škola zabezpečí získanie vedomostí na veľmi slušnej úrovni,“ uvádza gymnázium.

V druhom ročníku sa začne postupne výučba predmetov v ruštine: geografia, ruská kultúra, ruské reálie, obchodný ruský jazyk, ruská literatúra a telesná výchova. Predmety ako matematiky, biológia, chémia a fyzika sa vyučujú počas celého štúdia v slovenskom jazyku.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu