V okrese Liptovský Mikuláš, Tvrdošín a Námestovo budú kvôli chorobnosti jazdiť autobusy v hybridnom režime


Foto: V okrese Liptovský Mikuláš, Tvrdošín a Námestovo budú kvôli chorobnosti jazdiť autobusy v hybridnom režime Foto: facebook.com

Od dnešného dňa (9. 2.) do 18. februára budú prímestské autobusy spoločnosti ARRIVA Liorbus, a.s. jazdiť v hybridnom režime, ktorý je predstavuje prázdninový režim spolu s pridanými spojmi do škôl a zamestnania. Platí to pre okresy Liptovský Mikuláš, Tvrdošín a Námestovo.

Dôvodom zmeny režimu je vysoká chorobnosť a karanténa vodičov v daných okresoch, v ktorých aktuálne trápi variant omikron. „Po konzultácií so starostami a primátormi sme sa snažili nastaviť spoje tak, aby bolo zabezpečené dochádzanie do práce, do škôl a školských zariadení. V ostatných okresoch zatiaľ bude jazdiť prímestská doprava v bežnom režime,“ skonštatovala riaditeľka odboru dopravy ŽSK Gabriela Tisoňová.

Odbor dopravy sa snaží minimalizovať negatívne dôsledky pandémie, a preto prosí verejnosť o pochopenie. Aj SAD Žilina zaznamenala pokles vodičov v 10-15 %. Tá prevádzkuje  prímestskú autobusovú dopravu v regióne Kysúc, Horného Považia a na Turci, momentálne však bez zmeny. Župa ale naďalej sleduje vývoj situácie.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu