Peter Sagan sa prihlásil aj na piatkovú časovku na Vodnom diele!


Foto: Peter Sagan sa prihlásil aj na piatkovú časovku na Vodnom diele! Foto: petersagan.org

Skvelú správu priniesli organizátori štvordňového šampionátu Slovenska a Česka v cestnej cyklistike. Už od zajtrajšieho dňa do nedele bude Žilina dejiskom spoločného šampionátu, na ktorom sa predstavia viaceré hviezdy súčasnej cyklistiky. Chýbať nebude ani žilinský rodák Peter Sagan. Ten sa okrem nedeľňajších pretekov elitnej kategórie mužov so 144 jazdcami prihlásil aj na piatkovú časovku na Vodnom diele.

Časovka sa bude konať v piatok o 10.00 h a dĺžka trate je 39 kilometrov. “Práve prihláška Petra Sagana na časovku nám trochu v dobrom slova zmysle skomplikovala situáciu, lebo pôvodne sme rátali s menším diváckym záujmom o tieto preteky. Šanca uvidieť v akcii Petra Sagana určite pritiahne množstvo divákov aj k vodnému dielu,” informoval agentúru SITA Stanislav Holec.

Predstavia sa až traja Saganovci

Potešenie z prihlášky na piatkovú časovku neskrýval ani prezident Slovenského zväzu cyklistiky: “Pred troma rokmi to bol Púchov, kde sa rozhodli ľudia okolo bratov Velitsovcov usporiadať spoločný šampionát, Vypálilo to veľmi dobre a na základe tohto príkladu sme sa rozhodli teraz zorganizovať šampionát v Žiline, rodisku Petra Sagana. Na naše milé prekvapenie sa Sagan prihlásil nielen na nedeľňajšie preteky s hromadným štartom, ale aj na piatkovú časovku jednotlivcov, ktorá sa pôjde okolo Vodného diela Žilina,” uviedol pre SITA Peter Privara.

Na pretekoch bude možné vidieť aj Zdeňka Štybara, Leopolda Königa či Romana Kreuzigera. Zo slovenských jazdcov sa predstaví aj Petrov brat Juraj Sagan a ďalší jazdec tímu Saxo-Tinkoff Michael Kolář. Z domácich tímov bude v hre o titul aj trio Dukly Trenčín v zložení Maroš Kováč, Patrik Tybor a Martin Mahďar. Zaujímavosťou bude aj účasť tretieho Sagana - Milana, ktorý sa predstaví v pretekoch s hromadným štartom.

“Tak ako kedysi boli traja bratia Šťastní v hokeji, teraz budeme mať troch Saganovcov v cyklistických pretekoch. Milanovi Saganovi (nar. 20. 11. 1979) sme udelili výnimku a povolili sme mu štart na šampionáte. Na tomto cyklistickom fóre to bude pre neho premiéra,” uviedol pre SITA Holec.

V dôsledku pretekov bude nutné obmedziť aj MHD, prečítajte si všetky obmedzenia


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu