Hasiči stavajú pred nemocnicami triážne stany, budú slúžiť na triedenie pacientov pred urgentným príjmom


Foto: Hasiči stavajú pred nemocnicami triážne stany, budú slúžiť na triedenie pacientov pred urgentným príjmom Foto: Facebook / Hasičský a záchranný zbor

Aby boli nemocnice schopné lepšie zvládnuť štvrtú vlnu pandémie koronavírusu, pred urgentným príjmom im vyrastú triážne stany. Takéto stany budú slúžiť na roztriedenie pacientov pred tým, než budú prijatí na jednotlivé oddelenia. V stanoch bude prebiehať antigénové testovanie, prvotná diagnostika zdravotného stavu pacienta a tiež zisťovanie osobnej a cestovateľskej anamnézy.

Prvé stany sa začali stavať už v stredu 2. februára v poobedňajších hodinách, v priebehu dneška by malo pribudnúť ďalších 21 kusov. O ich vybudovanie požiadalo množstvo zdravotníckych zariadení na celom Slovensku. V Žilinskom kraji dnes vyrastú stany pred nemocnicami v Žiline a Čadci.

O výstavbu a chod triážnych stanov sa postará Hasičský a záchranný zbor. Hasiči by mali ďalej zabezpečovať aj všetky činnosti spojené s údržbou stanov, ako napríklad ich vykurovanie, dofukovanie, drobné opravy či dopĺňanie pohonných hmôt do vykurovacej techniky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu