Šmykľavé cesty aj dnes trápia motoristov, v okolí Žiliny sa tvoria kolóny a pribúdajú dopravné nehody


Foto: Šmykľavé cesty aj dnes trápia motoristov, v okolí Žiliny sa tvoria kolóny a pribúdajú dopravné nehody Foto: Dopravný servis Žilina / Radoslav Capko

Následky nepriaznivého počasia pociťujú motoristi na cestách v celom Žilinskom kraji aj dnes 3. februára. Prostredníctvom dopravných servisov na sociálnych sieťach sa navzájom informujú o nebezpečných úsekoch, dopravných nehodách či neupravených cestách. 

Sneženie, ktoré dorazilo nad naše územie počas noci, so sebou opäť prinieslo nádielku mokrého snehu. Ten na cestách do rána primrzol a vytvoril na niektorých miestach poľadovicu. 

Krajské operačné stredisko polície v Žiline eviduje prvú väčšiu dopravnú nehodu pri obci Belá. Na ceste druhej triedy došlo k čelnej zrážke dvoch osobných áut.


Pod komplikácie v doprave sa od polnoci do skorých ranných hodín podpísala aj nehoda v Ružomberku. Následkom zrážky dvoch kamiónov bola premávka najskôr úplne zastavená, neskôr uvoľnená v jednom pruhu.

Na poľadovicu a šmykľavé vozovky upozorňujú od rána motoristi smerujúci do Rajeckej doliny. Najhorší úsek má byť podľa ich slov medzi Žilinou a Rajeckými Teplicami.

V aktuálnych poveternostných podmienkach sa vodičom odporúča, aby sa plne venovali vedeniu vozidla a prispôsobili rýchlosť a spôsob jazdy stavu vozoviek.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu