Staršie žiačky hádzanárskeho klubu Slovan Malá Fatra získali tretie miesto na prvom medzinárodnom turnaji


Foto: Staršie žiačky hádzanárskeho klubu Slovan Malá Fatra získali tretie miesto na prvom medzinárodnom turnaji Foto: SMF - HK Žilina

V nedeľu 30. januára sa na medzinárodnom turnaji starších žiačok zúčastnili hádzanárky žilinského klubu Slovan Malá Fatra (SMF-HK). Na turnaji sa predstavili tímy Ruda Slaska z Poľska, výber Moravskoslezského kraja z Českej republiky, zo Slovenska AS Trenčín ako priebežný víťaz jesennej časti súťaže a tím SMF-HK Žilina.

V prvom zápase prehrali Žilinčania proti Trenčanom 15:25. Napriek prehre si tím zlepšil svoj výkon oproti jesennej časti. V druhom zápase nastúpili proti Moravskoslezském kraju a už v prvom polčase viedli. Kvôli zraneniu hráčky boli však v oslabení a v druhom polčase sa im nepodarilo premeniť viacero šancí. Zápas napokon skončili s výsledkom 22:22 (12:9).

Posledný zápas bol pre dievčatá ťažký, keď nastúpili proti Poľskému tímu, cítili veľkú únavu. S prehrou o 5 gólov skončili na turnaji na treťom mieste, čo je ich prvým významnejším úspechom. Výsledok Ruda Slaska : SMF-HK Žilina 24:19 (15:8).

Trénerky žilinského tímu hádzanárok Renáta Bartková a Katarína Holbojová poďakovali za snahu podať čo najlepší výkon a skonštatovali, že pre niektoré dievčatá boli súperky priťažké. Tím sa však teší na odvetu, ktorá sa bude konať 20. februára na turnaji v Ostravskej časti Poruba.

Najlepšie výkony podali v hre Majka Bartková a Viki Benedigová. Celý turnaj brali zodpovednosť na seba a snažili sa ťahať ostatné dievčatá. Výborný výkon podala tiež Terezka Matisová v bráne a Janka Mikulovská na ľavom krídle. Svojim výkonom potešila hlavne v obrane aj Ivanka Túčeková a do zranenia hrala veľmi dobre aj Emmka Mistríková. Veríme, že Emmka sa k nám čoskoro pripojí. Ostatné dievčatá sa určite onedlho priblížia svojimi výkonmi menovaným hráčkam, ale chce to ešte tréning a odvahu.Veľké poďakovanie tiež patrí všetkým rodičom a priateľom, ktorí nám pomohli pri organizácii turnaja,“ uvádza k zápasu Slovan Malá Fatra.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu