V žilinskej mestskej časti Brodno vyrastie nové športovisko


Foto: V žilinskej mestskej časti Brodno vyrastie nové športovisko Foto: unsplash, ilustračné foto.

Športová infraštruktúra bude v Žiline posilnená. V mestskej časti Brodno totiž vyrastie multifunkčné športovisko, ktoré sa uchádza o finančné prostriedky v rámci výzvy „Výstavba, rekonštrukcia a modernizácia športovej infraštruktúry“ vyhlásenej Fondom na podporu športu.

„Predpokladané náklady na revitalizáciu ihriska predstavujú sumu 168 721,21 eur, pričom v prípade podporenia projektu bude 40 % výdavkov hradených z Fondu na podporu športu a zvyšnú sumu uhradí mesto. Žiadosť o poskytnutie financií schválili poslanci mestského zastupiteľstva na januárovom mimoriadnom zasadnutí,“ doplnila samospráva.

Práce by mali začať v druhej polovici tohto roka, no posunutie termínu sa však nevylučuje. „Uvedomujeme si, že súčasný stav mnohých športovísk na území mesta je nevyhovujúci, ihriská sú neudržiavané, zarastené a z nevhodných materiálov. Jednou z našich priorít je podpora športu v meste, preto chceme postupnou obnovou skvalitniť aj športovú infraštruktúru. Vhodné materiálno-technické zázemie poskytne športovcom bezpečný priestor pre rozvíjanie ich talentu a zmysluplné trávenie voľného času,“ vyhlásil primátor Žiliny Peter Fiabáne. 

Športovisko budú môcť využívať aj žiaci školy, keďže projekt vznikne revitalizáciou existujúceho nevyužívaného tenisového ihriska v areáli Základnej školy Brodno. Bude určené aj na hranie malého futbalu, nohejbalu, volejbalu, basketbalu či tenisu. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu