Slovenská správa ciest rozbehla cez víkend opravy prepadlín uprostred križovatky na Košickej


Foto: Slovenská správa ciest rozbehla cez víkend opravy prepadlín uprostred križovatky na Košickej

V sobotu 26. februára odštartovali opravy poškodení asfaltového povrchu vozovky na najfrekventovanejšej žilinskej križovatke. Pracovníci Slovenskej správy ciest (SSC) zahájili v ranných hodinách práce pred semaformi v smere od ulice Na Horevaží. V popoludňajších hodinách sa presunuli do stredu križovatky.

Správca cesty poškodenia evidoval dlhodobejšie, realizácia opráv však bola možná až po ukončení zimnej údržby a zlepšení poveternostných podmienok. Počas prác došlo v niektorých jazdných pruhoch k obmedzeniu premávky, čo spôsobilo krátkodobo vznik menších kolón.

Nebezpečné výtlky riešil správca cesty už začiatkom februára a to v smere od Košickej ulice na Ľavobrežnú. Napriek nevyhnutným opravám na mieste zostali viaceré menšie poškodenia, prepadliny a popraskaný asfalt. Úsek si bude pravdepodobne vyžadovať rozsiahlejšiu opravu.

V roku 2022 plánuje Slovenská správa ciest v meste Žilina opravy dvoch úsekov: Rondel - M 6035 a Rondel - saleziáni I/64. Informáciu potvrdil ešte v januári hovorca spoločnosti Martin Guzi.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu