Pri požiari na Solinkách zasahovali hasiči zo Žiliny aj Kysuckého Nového Mesta, staršiu ženu našli bez známok života


Foto: Pri požiari na Solinkách zasahovali hasiči zo Žiliny aj Kysuckého Nového Mesta, staršiu ženu našli bez známok života
Galéria: 3 fotky

V nedeľu 30. januára približne okolo piatej hodiny ráno vypukol na žilinskom sídlisku Solinky požiar. Z bytu na šiestom poschodí videli obyvatelia unikať hustý dym a v okne žiarili plamene.

Krajské operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru v Žiline po prijatí hlásenia vyslalo na ulicu Borová príslušníkov z hasičských staníc v Žiline a Kysuckom Novom Meste a taktiež zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline.

„Po príchode bolo zistené, že ide o požiar izby v byte na 6.poschodí bytového domu v rozvinutom štádiu horenia, pričom došlo k zraneniu jednej osoby – intoxikácia splodinami horenia. Zranenej osobe hasiči poskytli prvú pomoc a odovzdali do opatery privolanej Záchrannej zdravotnej službe,“ spresnil Michal Kypus z krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline.

Hasiči ihneď evakuovali z bytového domu 17 osôb, ktorým bol poskytnutý evakuačný autobus. Rýchlym zásahom príslušníkov sa požiar nerozšíril a bol do približne dvadsiatich minút lokalizovaný a následne zlikvidovaný.


Po likvidácii požiaru bola v byte nájdená jedna osoba bez známok života. Podľa našich informácií má ísť o ženu vo veku približne 81 rokov.

„Hasiči zasahovali s autonómnymi dýchacími prístrojmi. Zasahovalo 21 profesionálnych hasičov s deviatimi kusmi hasičskej techniky. Na miesto bol privolaný zisťovateľ príčin požiaru. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania,“ dodal M. Kypus.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu