Silný vietor vyvracal stromy a strhával strešné konštrukcie, hasiči v Žilinskom kraji zasahovali pri 13 prípadoch


Foto: Silný vietor vyvracal stromy a strhával strešné konštrukcie, hasiči v Žilinskom kraji zasahovali pri 13 prípadoch Foto: KR HaZZ v Žiline

V súvislosti s nepriaznivou poveternostnou situáciou, ktorá prevládala na území Žilinského kraja počas nedele 30.  januára, boli hasiči vyslaní na trinásť zásahov. V niektorých prípadoch išlo len o zlomené či vyvrátené stromy, ktoré blokovali cesty. Inde zasa vietor postrhával aj niekoľko strešných konštrukcií.

V čase od 08:00 do 16:00 hod. absolvovali dva výjazdy hasiči zo Žiliny a rovnako dvakrát boli v teréne aj hasiči z Martina. Námestovských hasičov privolali k jednému prípadu, príslušníkov HaZZ z Ružomberka vyslalo operačné stredisko na dva zásahy. Hasiči z Liptovského Mikuláša zasahovali v jednom prípade. 

Zároveň pri odstraňovaní následkov nepriaznivého počasia päťkrát zasahovali členovia Dobrovoľných hasičských zborov obcí Ružomberok - Vlkolínec, Čierne pri Čadci, Vrútky, Svrčinovec a Skalité.


„Išlo o odstraňovanie nalomených konárov stromov a popadaných stromov na cesty, pomoc pri zabezpečení odtrhnutých častí strešných konštrukcií verejných budov a rodinného domu, odstránenie spadnutého stĺpa verejného osvetlenia,“ spresni Michal Kypus z krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline.

Dohromady bolo v teréne počas nedele 27 profesionálnych a 24 dobrovoľných hasičov a využitých trinásť kusov hasičskej techniky.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu