Na zimných olympijských hrách v Pekingu odštartuje osem rodákov zo Žilinského kraja


Foto: Na zimných olympijských hrách v Pekingu odštartuje osem rodákov zo Žilinského kraja Foto: ilustračné / pixabay.com

Na tohtoročných Zimných olympijských hrách (ZOH), ktoré sa uskutočnia v termíne od 4. do 20. februára v Pekingu, bude Slovensko reprezentovať celkovo 50 športovcov. Osem z nich pochádza zo Žilinského kraja.

Slovensko bude mať zastúpenie v siedmich športoch a to v ľadovom hokeji, lyžovaní, biatlone, behu na lyžiach, sánkovaní, boboch a snoubordingu.

Hneď na druhý deň po otváracom ceremoniáli 5. februára odštartujú na hrách dvaja rodáci z kraja a to snoubordistka Klaudia Medlová (Liptovský Mikuláš) v disciplíne slopstyle a sánkar Jozef Ninis (Čadca).


Najväčšou nádejou na medailu je Petra Vlhová (Liptovský Mikuláš), ktorá štartuje v slalome, obrovskom slalome, superkombinácii a možno aj v super-G.

Z hokejového tímu sú rodákmi z kraja piati hokejisti a to obranca Šimon Nemec (Liptovský Mikuláš), útočníci Miloš Roman (Kysucké Nové Mesto), Peter Cehlárik (Žilina), Marek Hrivík (Žilina) a Adrián Holešinský (Čadca).

Zaujímavosťou je, že tento rok má prípravu tratí na olympijskom kopci v rukách jedenásťčlenná partia z Liptova. Tento tím pripravoval svah aj minulý rok v rámci Svetového pohára v Jasnej, kde Petra Vlhová vyhrala druhé miesto v slalome o deň neskôr prvé v obrovskom slalome.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu