Mimoriadne mestské zastupiteľstvo v Žiline sa v piatok napokon uskutoční formou videokonferencie


Foto: Mimoriadne mestské zastupiteľstvo v Žiline sa v piatok napokon uskutoční formou videokonferencie

V piatok 28. januára sa v Žiline uskutoční mimoriadne zasadnutie mestského zastupiteľstva, na ktorom sa poslanci pokúsia prelomiť primátorovo veto. Hlasovať sa bude o návrhoch, ktoré boli schválené na decembrovom zasadnutí, no primátor ich nepodpísal a pozastavil tak ich výkon.

Žilinský primátor Peter Fiabáne zvolil pre piatkové mimoriadne rokovanie najskôr prezenčnú formu, dnes samospráva informovala, že sa zasadnutie uskutoční formou videokonferencie.

„Mimoriadne zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Žiline sa bude konať prostredníctvom videokonferencie, nie prezenčnou formou. Dátum konania a čas ostávajú nezmenené,“ potvrdil hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Priebeh rokovania bude možné možné sledovať aj naživo, prostredníctvom kanála mesta na YouTube. Odkaz na živý prenos bude zverejnený v deň rokovania na internetovej stránke mesta www.zilina.sk.


V úvode budú poslanci hlasovať o návrhu na schválenie predloženia žiadosti o poskytnutie finančných prostriedkov z Fondu na podporu športu za účelom realizácie projektu multifunkčného ihriska pri základnej škole v Brodne.

V ďalších štyroch bodoch pôjde o potvrdenie nasledujúcich uznesení mestského zastupiteľstva:

  • č. 248/2021 – Ochrana a prinavrátenie pozemkov do majetku mesta Žilina,
  • č. 314/2021Pošta Partner Plus v mestských častiach Žiliny,
  • č. 315/2021 – Komplexná a systematická výsadba stromov v Žiline,
  • č. 316/2021 – Ohlasovanie výrubov drevín a stromov na celom území mesta Žilina.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu