Bábkové divadlo v Žiline sa znovu otvorí vo februári. Po 14 rokoch poslednýkrát uvedie inscenáciu Akčantyrok


Foto: Bábkové divadlo v Žiline sa znovu otvorí vo februári. Po 14 rokoch poslednýkrát uvedie inscenáciu Akčantyrok

Bábkové divadlo v Žiline kvôli veľkému záujmu a dlhých mesiacoch zatvorených dverí opäť rozhrnie svoju oponu. Vrelo pozýva malých aj veľkých divákov na všetky februárové predstavenia. Okrem večerných inscenácií pre verejnosť pripravuje aj doobedný program pre školy a škôlky.

Dramaturg bábkového divadla Matej Truban sa z jeho znovuotvorenia veľmi teší: „Milé diváčky, milí diváci, po škaredých mesiacoch zatvorených dverí je pre nás príprava programu stále malý sviatkom. Váš záujem o predstavenia nás napĺňa veľkou dávkou entuziazmu a zo živých stretnutí s vami sa zakaždým nesmierne tešíme. Zodpovedne a bezpečne hráme pre verejnosť a s radosťou dopĺňame stále nové a nové doobedné predstavenia pre školy i škôlky. Nuž nechajte sa pozývať aj naďalej, v najkratšom mesiaci v roku pre vás zo šuflíčkov oprašujeme staré klasiky, zajačiu epopeju a aj čosi navyše.“


Bábkové hry môžete vidieť v týchto termínoch:

  • Červená čiapočka – v nedeľu 6. februára o 16:00 a v stredu 9. februára o 18:00,
  • Akčantyrok – v nedeľu 13. februára o 16:00, derniéra,
  • Smelý zajko – v nedeľu 20. februára a 27. februára o 16:00.

Inscenácia Akčantyrok sa na doskách žilinského bábkového divadla odohrá vo februári poslednýkrát. Divadlo ju zo svojho repertoára odstraňuje po dlhých štrnástich rokoch, aby uvoľnili miesto novým hrám.

Zároveň začína divadlo v tomto mesiaci pripravovať novú inscenáciu Dejiny Európy v réžii Mateja Trubana pod záštitou Fondu na podporu umenia. Hra bude poukazovať na dôležité míľniky vývoja európskych spoločností a režisér verí, že divákov inšpiruje k všeobecnému záujmu o históriu s cieľom spoznať ich vlastné hodnoty a ideály.

Vstupenky na predstavenia je možné rezervovať na stránke predpredaj.sk, na e-mailovej adrese bdz@bdz.sk, alebo telefonicky, na čísle 041/5620315.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu