Vodič auta v Bytči nabúral a pokračoval v jazde ďalej, po zastavení nafúkal takmer 3 promile


Foto: Vodič auta v Bytči nabúral a pokračoval v jazde ďalej, po zastavení nafúkal takmer 3 promile Foto: KR PZ Žilina

V stredu 26. januára v ranných hodinách došlo v Bytči k dopravnej nehode, od ktorej vinník ušiel. Osobné auto značky Škoda šoféroval 51-ročný muž, ten sa v križovatke z neznámych príčin zrazil s vozidlom značky Mercedes. Po náraze však nezastavil ale pokračoval v jazde ďalej.

Auto prichádzalo smerom od obce Štiavnik, k nárazu došlo pri odbočovaní na cestu druhej triedy v meste Bytča. Policajné hliadky začali po motoristovi okamžite pátrať, napokon sa ho podarilo zastaviť pri obci Hlboké nad Váhom (okres Bytča). Muža našla hliadka Diaľničného oddelenia Kunovec.

Vodič vozidla Škoda sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,35 mg/l (2,81 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Policajti vodičovi obmedzili osobnú slobodu a zadržali vodičský preukaz,“ spresnila žilinská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

Druhý 23-ročný vodič mal dychovú skúšku negatívnu. Pri nehode našťastie nedošlo k žiadnym zraneniam, spôsobená škoda bola len materiálna. Okolnosti a príčiny vzniku tejto nehody ďalej vyšetruje polícia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina