V Tepličke nad Váhom jazdil opitý vodič, policajti pri kontrole zistili, že má zákaz šoférovania


Foto: V Tepličke nad Váhom jazdil opitý vodič, policajti pri kontrole zistili, že má zákaz šoférovania Foto: ilustračné / Polícia

Polícia v Žiline obvinila 33-ročného muža, ktorý jazdil autom aj napriek tomu, že bol pod vplyvom alkoholu a mal súdom zakázané šoférovať. Nezodpovedný vodič teraz čelí dvom obvineniam - z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Obvineného zastavila policajná hliadka v sobotu 22. januára v skorých ranných hodinách v Tepličke nad Váhom na vozidle značky Honda. Počas kontroly sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,62 mg/l čo je v prepočte 1,29 promile.

„Preverovaním bolo zistené, že vodič má súdom právoplatne uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá. Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar. Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža,“ spresnila žilinská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.


Počas uplynulého týždňa odhalili desiatky opitých šoférov

Polícia venovala dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky v Žilinskom kraji pozornosť aj v uplynulom 3. týždni tohto roka. Hliadky na cestách zaevidovali dohromady 46 podgurážených vodičov.

Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel až 20 nafúkalo hodnotu nad 1 promile. Štyria motoristi spôsobili pod vplyvom dopravnú nehodu a dvaja sa dychovej skúške odmietli podrobiť.

Kontrolám sa nevyhli ani nemotoroví účastníci, tentokrát ôsmim cyklistom policajti namerali pozitívnu dychovú skúšku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu