V obci Podvysoká v Čadci bol nahlásený požiar garáže, pomáhali aj dobrovoľníci


Foto: V obci Podvysoká v Čadci bol nahlásený požiar garáže, pomáhali aj dobrovoľníci

Počas večera v pondelok 17. januára bol nahlásený požiar garáže v obci Podvysoká v okrese mesta Čadca. Na miesto boli vyslaní profesionálni hasiči z Čadce a z Turzovky. Pri likvidácii ohňa sa podieľali aj dobrovoľníci z obcí Podvysoká a Turzovka.

„Prieskumom bolo zistené, že požiarom je zachvátená celá dvojgaráž, ktorá sa nachádza medzi rodinnými domami, pričom hrozí, že požiar sa rozšíri aj na domy. Majiteľ garáže sa snažil požiar uhasiť pomocou záhradnej hadice. Okrem hasenia požiaru bolo nutné aj ochladzovať okolité rodinné domy, vplyvom vysokého sálavého tepla praskli na jednom dome plastové okná,“ dodali hasiči.

Šíreniu požiaru na okolité rodinné domy sa hašičom podarilo zabrániť. Pri práci však museli používať dýchacie prístroje. „V garáži sa nachádzalo jedno motorové vozidlo, 2 motocykle a bicykle. Za pomoci trhacích hákov boli strhnuté zvislé posuvné brány, aby sa dalo dostať do garáže a zefektívniť zásah. Zvnútra garáže boli vytiahnuté veci, ktoré bolo možné vybrať a neboli ešte moc poškodené požiarom. Z garáže bola vytiahnutá aj zváračka s 30 kg tlakovou fľašou,“ doplnili hasiči.

Na výlúčenie výskytu skrytých požiarov bola použitá termokamera po uhasení. Hasenie bolo ukončené pred desiatou večer. Žiadna osoba sa nezranila a ani neumrtila. Príčina jeho vzniku je v štádiu zisťovania.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu