Slovenská pošta vyplatila už skoro 100-tisíc poukazov za očkovanie zo 120-tisíc doručených


Foto: Slovenská pošta vyplatila už skoro 100-tisíc poukazov za očkovanie zo 120-tisíc doručených Foto: Slovenská pošta

Takmer 100-tisíc poukazov na očkovanie bolo vyplatných Slovenskou poštou zo 120-tisíc doručených. Ďalších 100-tisíc sa bude doručovať najbližšie dni. Návštevníci pobočiek spoločnosti by mali byť pripravení aj na prípadné zdržanie, kvôli vyplácaniu sociálnych dávok, ktoré začína od 19. januára.

„Poukaz je určený do vlastných rúk a seniori si peniaze môžu vyzdvihnúť v ktorejkoľvek z 1 503 pobočiek Slovenskej pošty po celom Slovensku po predložení poukazu a platného občianskeho preukazu,“ doplnila Slovenská pošta.

Tí, ktorí nebudú môcť zo zdravotných dôvodov prísť osobne na poštu, Slovenská pošta poskytuje možnosť doručenia cez poštového doručovateľa priamo do miesta bydliska. „Doteraz túto možnosť využilo 15,5 % adresátov spomedzi doteraz vyplatených poukazov,“ dodala spoločnosť.

V tomto mesiaci a vo februári doručí a vyplatí Slovenská pošta celkovo 900-tisíc poukazov. Komplikácie, ktoré sa vyskytujú, sú zväčša spojené s nepresnosťami, ktoré boli do adries seniorov prenesené z databázy, čo sa vytvárala pri očkovaní. 


V januári a vo februári Slovenská pošta doručí a vyplatí celkom 900 000 poukazov. 

Poukaz na výplatu je „tradičný“ produkt Slovenskej pošty, takže pošty nezaznamenali väčšie problémy. Problémy vznikajú len jednotlivo, väčšinou ide o nepresnosti, ktoré boli do adries seniorov prenesené z databázy, čo sa vytvárala pri očkovaní. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu