Martinskí dobrovoľní hasiči boli v piatok naplno vyťažení, okrem požiarov vyťahovali aj školskú tašku z kontajnera


Foto: Martinskí dobrovoľní hasiči boli v piatok naplno vyťažení, okrem požiarov vyťahovali aj školskú tašku z kontajnera Foto: DHZO Martin-Priekopa

Hasiči z dobrovoľného hasičského zboru v mestskej časti Martin - Priekopa mali záver uplynulého týždňa vyťažený viacerými zásahmi. Počas jedného dňa (piatok 14. januára) zasahovali až pri troch prípadoch, pričom v dvoch z nich asistovali kolegom z iných hasičských staníc.

V prvom prípade išlo o požiar drevenej ubytovne v kempe v Priekope. Dobrovoľných hasičov povolalo na zásah krajské operačné stredisko v Žiline. Po spoločnom príchode s hasičmi zo Sučian sa pridali k profesionálnym hasičom z Martina. Po lokalizovaní a následnom zlikvidovaní požiaru pre prípad znovurozhorenia zotrvali na mieste a dohliadali na bezpečnosť.

V podvečerných hodinách absolvovali druhý výjazd zameraný na technickú pomoc - vytiahnutie odhodenej školskej tašky a pomôcok do polopodzemného kontajnera na ulici Aurela Stodolu v Martine. V spolupráci s kolegami zo Záturčia boli veci za pomoci rebríka vytiahnuté a odovzdané majiteľom.

Tretí výjazd bol potrebný niekoľko minút po 19-tej hodine, kedy opäť krajské operačné stredisko vyslalo DHZO k požiaru chatky nad mestskou časťou Záturčie. Chatka sa nachádzala v ťažšie prístupnom teréne. Na zásahu a podieľali dobrovoľní aj profesionálni hasiči z Martina. Počas hasiacich prác bolo potrebné rozobrať konštrukciu chatky, požiar sa napokon podarilo dostať pod kontrolu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu