Polícia upozorňuje na nepriaznivú situáciu na cestách v Žilinskom kraji, zároveň posilňuje hliadky v teréne


Foto: Polícia upozorňuje na nepriaznivú situáciu na cestách v Žilinskom kraji, zároveň posilňuje hliadky v teréne

Počas dnešného dňa (17. 1.) sú na cestných komunikáciách v Žilinskom kraji zhoršené podmienky. Upozorňuje na to polícia, ktorá výstrahu uverejnila na sociálnej sieti a žiada motoristov, aby boli opatrní a prispôsobili rýchlosť jazdy stavu a povahe cesty a svojich schopnostiam.

 

Polícia v súvislosti s aktuálnou situáciou zvýšila počet hliadok v teréne a bude dohliadať na bezpečnosť ľudí tam, kde hrozia nehody či kolízie. Zatiaľ však neevidujú rastúci počet dopravných nehôd vplyvom aktuálneho počasia.

V okresoch Žilina, Martin, Turčianske Teplice, Čadca, Kysucké Nové Mesto, Dolný Kubín, Námestovo, Tvrdošín, Ružomberok a Liptovský Mikuláš sa ojedinele očakáva výskyt sneženia, pri ktorom spadne 10 - 15 centimetrov nového snehu.

Pre nákladnú dopravu nad desať metrov je horský priechod Donovaly uzatvorený. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu druhého stupňa pred vetrom aj pre okres Žilina na horách nad pásmom lesa. „Silný vietor predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, najmä pre pešiu turistiku a horolezectvo,“ dodalo SHMÚ.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu