Na jednom zo športovísk v Žiline zaznamenali vandalizmus, neznáma osoba poškodila basketbalový kôš


Foto: Na jednom zo športovísk v Žiline zaznamenali vandalizmus, neznáma osoba poškodila basketbalový kôš Foto: Róbert Kašša

Na jednom zo žilinských športovísk opäť vyčíňali vandali. Tentokrát sa im podarilo poškodiť výplň basketbalového koša na ihrisku v blízkosti plavárne. Na incident poukázal poslanec mestského zastupiteľstva v Žiline Róbert Kašša prostredníctvom sociálnej siete.

V Žiline je v posledných rokoch čoraz väčší dopyt po športoviskách, najviac pritom na sídliskách. Vzhľadom na to, že ich je stále nedostatok, sa mnohí poslanci aj občianski aktivisti snažia presádzať a podporovať ich ďalšie budovanie.

Žilinskej samospráve sa podarilo postupne zrevitalizovať športové areály na sídlisku Vlčince, Solinky aj v časti Bôrik. V súčasnosti sa tešia veľkej obľube a sú často plne obsadené aj pri zhoršenom počasí.


Spolu s Karolom Čepcom sa dlhoročne snažíme o zlepšenie podmienok pre športovcov v našom meste a tešíme sa najmä, keď naše projekty prilákajú od mobilov či herných konzol k pohybovým aktivitám predovšetkým deti a mládež... O to viac ma mrzí, keď sa nájde niekto, kto si takúto aktivitu neváži a doslova chrapúnsky ju znevažuje,“ napísal poslanec vo svojom príspevku.

S vandalizmom mávajú problém viaceré mestské časti. Neznáme osoby poškodzujú nielen detské ihriská či športoviská, ale často aj mobiliár v parkoch či odpadkové koše. Mestská polícia tiež bojuje so sprejermi, ktorí znehodnocujú veľké plochy rôznymi nápismi.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu