Reinoo sťahuje svoju ponuku na parkovací dom na Obchodnej ulici. Postaví ho na pôvodnom mieste


Foto: Reinoo sťahuje svoju ponuku na parkovací dom na Obchodnej ulici. Postaví ho na pôvodnom mieste Foto: Reinoo

Žilinská spoločnosť Reinoo, ktorá prišla s návrhom na vybudovanie parkovacieho domu slúžiaceho nielen kancelárskym budovám ale aj obyvateľom okolia Obchodnej ulice, sťahuje svoju ponuku. Dnes 13. januára to oznámil Milan Dubec v príspevku na sociálnej sieti.

Udialo sa tak po pondelkovej verejnej diskusii s občanmi Vlčiniec a stredajšom stretnutí s členkou petičného výboru. Developer od začiatku deklaroval, že je jeho zámerom ponúknuť obyvateľom riešenie problému s nedostatkom parkovacích miest. Projekt však nezískal podporu ľudí žijúcich v lokalite ani po úpravách a zapracovaní pripomienok.

„Po prvých diskusiách sme do nášho finálneho návrhu zapracovali všetky ich pripomienky, najmä sme chceli umiestniť parkovací dom pod zem, aby zelená lúka zostala zachovaná. Napriek tomu necítime podporu pre náš návrh a teda platí, čo sme hovorili od začiatku, že vôľu ľudí budeme rešpektovať,“ uviedol Milan Dubec zo spoločnosti Reinoo.


Parkovací dom bude vybudovaný na pôvodnom mieste, kde má vydané platné povolenia. Ako ústretový krok aj tu umožní developer jeho ekologické zdieľanie pre obyvateľov v čase, kedy nie je vyťažený. Ľudia žijúci v blízkosti tak budú môcť počas nočných hodín parkovať za symbolický poplatok na suchom a bezpečnom mieste.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu