Najvyšší súd vyhovel odvolaniu špeciálneho prokurátora: Jednému z páchateľov vraždy v Martine dali doživotie


Foto: Najvyšší súd vyhovel odvolaniu špeciálneho prokurátora: Jednému z páchateľov vraždy v Martine dali doživotie

Najvyšší súd Slovenskej republiky na dnešnom verejnom zasadnutí vyhovel v plnej miere odvolaniu špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica v prípade vraždy v Martine. Tým pádom uložil páchateľom úkladnej vraždy, ktorá sa stala vo februári minulého roku, vyšší trest, a to odňatie slobody na doživotie a trest odňatia slobody na 25 rokov.

Je to prvýkrát, čo mal páchateľ v čase spáchania skutku 19 rokov a bol mu uložený trest odňatia slobody na doživotie. 

Ako uviedla prokuratúra na sociálnej sieti, po prvostupňovom rozsudku Špecializovaného trestného súdu, ktorý obžalovaným uložil tresty odňatia slobody kratšieho trvania (24 a 20 rokov), Daniel Lipšic uviedol: „Domnievam sa, že osoba, ktorá v takomto mladom veku má taký mimoriadne agresívny potenciál, by mohla byť reálnym rizikom pre bezpečnosť aj po výkone takého dlhého trestu, ako je 24 rokov. Z toho dôvodu som podal odvolanie do výrokov o treste.“


Brutálny čin, ktorý mali vykonať dvaja muži v blízkosti čerpacej stanice v Martine, bol polícii nahlásený 16. februára 2021. Náhodného okoloidúceho muža, ktorého plánovali páchatelia zabiť, najskôr vylákali. Dôvodom ich konania bolo zistiť, aký je pocit zabitia.

Obeť dostali do priestorov opusteného krytu civilnej ochrany, kde mu obvinení zarezávali sklenenou črepinou do oblasti krku a hlavy a tiež udierali dreveným hranolom. Mu utrpel rany tváre, časti hlavy a rôzne poranenia s krvnými podliatinami a odreninami po celom tele a skončil s roztriešteným tvárovým skeletom. Veľké množstvo zranení rôzneho charakteru viedlo k jeho smrti.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu