Pozor na pokuty pri hypertescu! Polícia sleduje parkovacie miesta pre ZŤP aj zákazy odbočenia


Foto: Pozor na pokuty pri hypertescu! Polícia sleduje parkovacie miesta pre ZŤP aj zákazy odbočenia

Niekoľko čitateľov sa nám ozvalo s prosbou o zdieľanie informácie, ako správne parkovať na parkovisku pri hypermarkete Tesco na Košickej ulici. Viacerí vodiči tu totiž dostali pokutu za parkovanie na miestach vyhradených pre zdravotne ťažko postihnuté osoby (ZŤP).

Sporné miesto, na ktorom nič netušiaci vodiči zastavujú, je pri vedľajšej hale s obchodnými prevádzkami. Zvislá dopravná značka vyznačuje 2 parkovacie miesta určené pre ZŤP. Vodorovné dopravné značenie je vyblednuté alebo úplne chýba. Zvislá značka je umiestnená tak, že si ju všimne len málokto a práve preto by sa mali mať vodiči na pozore.

Nedávno na parkovisku pribudla nabíjacia stanica pre elektromobily - práve tam, kde sú vyhradené miesta. Na doriešenie dopravného značenia sa už akosi pozabudlo.


Mestská aj štátna polícia jazdí na parkovisko námatkovo aj viac krát do dňa a kontroluje parkovanie na všetkých vyhradených miestach. Osobám s preukazom ZŤP totiž veľmi často blokujú miesta bežní vodiči, ktorí sa ponáhľajú a nechcú hľadať voľné státie či odstaviť auto v zadnej časti parkoviska. Pre pohodlnosť potom dostávajú pokuty.

Rovnako však policajti dohliadajú aj na porušovanie zákazu odbočenia vľavo, pri vjazde na parkovisko od Košickej ulice. Na ceste vedúcej súbežne s halou, v ktorej sa nachádzajú nové obchodné prevádzky, sa nachádza dvojitá plná čiara a viacero zvislých značiek so zákazom odbočenia. Mnohí si aj napriek tomu skracujú cestu odbočením doľava, kde na nich čaká hliadka.

Zákaz odbočenia vľavo pri HM Tesco Žilina



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu