Návrat žiakov do škôl v Žilinskom kraji sa zaobišiel bez komplikácií


Foto: Návrat žiakov do škôl v Žilinskom kraji sa zaobišiel bez komplikácií

Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) informoval, že návrat žiakov do škôl počas pondelka (10. 1.) prebiehal bez problémov. Vyučovanie na 20 materských školách, 8 základných, 6 základných a materských šklách, ktoré zriaďuje žilinská samospráva, sa zaobišlo bez akýchkoľvek komplikácií.

V Žiline na začiatku tohto školského roku nastúpilo podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka 866 prváčikov, z nich študuje v mestských základných školách 708 žiakov, 158 cirkevných či súkromných základných školách. „Do predškolských tried nastúpilo 842 škôlkarov,“ dodal.

Ako uviedla hovorkyňa mesta Martin Zuzana Kalmanová, aj v Martine sa otvorili všetky školy bez komplikácií. Takú istú situáciu hlási aj mesto Liptovský Mikuláš, kde to potvrdila hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková s tým, že v karanténe je jediná trieda materskej školy z počtu 45. Nakazená bola učiteľka, a preto sú deti od 5. do 14. januára v karanténe.

„Ak aj istého pedagogického pracovníka máme doma z dôvodu ochorenia alebo karanténnych opatrení, nijako to nenarušilo chod školy, nakoľko zamestnanci čerpali dovolenku a neboli vzájomne v kontakte,“ doplnila Čapčíková.

Školy by sa mali riadiť podľa platného covid školského semaforu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu