Policajti v Žiline zastavili vozidlo, ktoré prechádzalo zo strany na stranu. Vodič nafúkal viac ako 2 promile


Foto: Policajti v Žiline zastavili vozidlo, ktoré prechádzalo zo strany na stranu. Vodič nafúkal viac ako 2 promile

V Žiline počas piatku 7. januára zastavili policajti vodiča, ktorý počas jazdy prechádzal zo strany na stranu. Hliadka z Obvodného oddelenia Policajného zboru Žilina - západ auto značky Škoda zastavila a po podrobení dychovej skúšky sa zistilo 1,22 mg/l (2,54 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. 67-ročný Anton tak čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

„Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predloží prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža,“ priblížila polícia, ktorá zároveň apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Pripomína, že následky dopravných nehôd spojených s alkoholom bývajú zväčša tragické.

„Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách,“ dodala.

Podľa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline je dôležité, aby si vodiči uvedomili, že na cestách nie sú sami. Svojou bezohľadnou a arogantnou jazdou ohrozujú nielen svoj život, ale aj životy ďalších účastníkov cestnej premávky.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu