Kysucké múzeum pripravilo netradičnú oslavu fašiangov, zapojiť sa môže aj verejnosť


Foto: Kysucké múzeum pripravilo netradičnú oslavu fašiangov, zapojiť sa môže aj verejnosť

Po skončení vianočného obdobia sa oficiálne začína obdobie fašiangov, na ktoré sa Kysucké múzeum veľmi dobre pripravilo. Pre fanúšikov ľudovej kultúry sa usporiadal online program s názvom Fašiangy. 

Ten bude trvať skoro dva mesiace, a to od 7. januára do 1. marca 2022. Prebiehať to bude formou uverejňovania zaujímavých príspevkov na sociálnych sieťach – Múzeum kysuckej dediny vo Vychylovke. Každý týždeň bude pripravená otázka, ktorá priamo súvisí s týmto sviatkom a bude danou inštitúciou zodpovedaná. 

Návštevníci sa dozvedia, ako vznikli fašiangy, ako v minulosti prebiehali a čo počas tohto obdobia naši predkovia robili. Budú zodpovedané aj otázky, ktoré sa týkajú jedál počas fašiangov a čím boli zaujímavé fašiangové masky.

Udalosť bude zameraná aj na účasť verejnosti. Kysucké múzuem preto žiada ľudí, aby sa zapojili prostredníctvom svojich osvedčených a tradičných receptov, vinšov či masiek. Zaslať ich môžu cez sociálnu sieť alebo mailom na janculova@kysuckemuzeum.sk a tie najlepšie odmenia. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu