VIDEO: Veľkokapacitné očkovacie centrum v Žiline je opäť otvorené


Foto: VIDEO: Veľkokapacitné očkovacie centrum v Žiline je opäť otvorené

Žilinský kraj opäť otvoril veľkokapacitné očkovacie centrum na Rosinskej ceste v Žiline. Dôvodom je vysoký počet registrovaných záujemcov o očkovanie. Očkovať sa budú dospelí občania očkovacou látkou Pfizer.

„Rozhodli sme sa vyprázdniť čakáreň, v ktorej čakalo minulý týždeň 7000 ľudí na očkovanie. Dnes je tu miesto pre 700 registrovaných záujemcov a ďalšie dni počas víkendu sme ku každému očkovaciemu dňu pridelili 1500 termínov. Po víkende očakávame významné uvoľnenie v čakárni,“ tvrdí riaditeľka krajského zdravotníctva Silvia Pekarčíková.

Tímy, v ktorých je súčasťou lekár, sestra a dvaja administratívni pracovníci, sú pripravené a dnes (7. 1.) očkújú na tri kóje a ďalšie dni na päť kójí. „Ideme na plné obrátky,“ doplnila Pekarčíková.

Súčasťou tímu v každej kóji je lekár, sestra a dvaja administratívni pracovníci. Činnosť očkovacieho centra vyžaduje aj prítomnosť farmaceuta, IT technika, záchranára, koordinátora a sestry na riedenie očkovacích látok. „Ideme na plné obrátky,“ dodala Pekarčíková.


Ďalšia prevádzka centra sa bude odvíjať od počtu záujemcov. Obyvatelia Žilinského kraja majú k dispozícii ďalších 11 očkovacích centier, dnes po sviatkoch opätovne vyrazila do regiónov aj vakcinačná linka VakciZuzka. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu