Policajti odhalili v jednej hodine dvoch opitých vodičov, obaja prišli o vodičský preukaz a boli obvinení


Foto: Policajti odhalili v jednej hodine dvoch opitých vodičov, obaja prišli o vodičský preukaz a boli obvinení

Policajti odhalili v utorok 4. januára podvečer dvoch vodičov, ktorí jazdili autami napriek tomu, že boli pod vplyvom alkoholu. Prvého nezodpovedného motoristu zadržala hliadka v Žiline, druhého v Martine. Oba prípady sa stali krátko po 19-tej hodine večer.

Prvý z obvinených viedol nákladné auto značky Volvo po ceste prvej triedy v Žiline. Počas jazdy ho zastavili príslušníci z Pohotovostnej motorizovanej jednotky (PMJ) Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline.

Vodič nákladiaka sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,13 mg/l čo je v prepočte 2,35 promile. Policajti mu obmedzili osobnú slobodu a na mieste zadržali vodičský preukaz.


Druhý opitý šofér sa presúval po miestnej komunikácii v Martine na osobnom vozidle značky Škoda. Aj v tomto prípade zakročila policajná hliadka z Pohotovostnej motorizovanej jednotky KR PZ v Žiline, ktorá auto zastavila.

Za volantom sedel 51-ročný Jaroslav, ktorý počas kontroly absolvoval dychovú skúšku s pozitívnym výsledkom 0,70 mg/l čo je v prepočte 1,46 promile. Aj ten prišiel na mieste o vodičský preukaz a bol zadržaný.

Muži aktuálne čelia obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Policajní vyšetrovatelia v oboch prípadoch skončili skrátené vyšetrovanie a spis predložili prokurátorom s návrhom na podanie obžaloby.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu