V Bytči zaevidovali vtáčiu chrípku, úrady vykonávajú súpis všetkých chovov hydiny a iného vtáctva


Foto: V Bytči zaevidovali vtáčiu chrípku, úrady vykonávajú súpis všetkých chovov hydiny a iného vtáctva Foto: pixabay.com

V Bytči, konkrétne v mestskej časti Malá Bytča, boli koncom roka 2021 Regionálnou veterinárnou a potravinovou správou v Žiline vyhlásené veterinárne opatrenia z dôvodu nálezu domácej hydiny (kura domáce) pozitívne na vtáču chrípku.

Bytča aj s mestskými časťami Malá Bytča, Mikšová, Pšurnovice, Hliník nad Váhom, Hrabové spadajú do ochranného pásma, v ktorom je potrebné vykonať súpis všetkých chovov hydiny, holubov a iných vtákov chovaných v zajatí. 

„Regionálna veterinárna a potravinová správa Žilina vydala nariadenie vykonať do 5. 1. 2022 súpis všetkých chovov hydiny a iného vtáctva chovaného v zajatí vrátane približných počtov chovaného vtáctva,“ uviedlo mesto Bytča na sociálnej sieti.

Na Mestský úrad v Bytči je preto potrebné nahlásiť počet kusov hydiny holubov a iného vtáctva na e-mailovú adresu katarina.gulasova@bytca.sk, vojtech.horvat@bytca.sk obratom alebo na tel. číslo 041/ 507 39 27 počas úradných hodín , alebo písomne na základe vypísanej tabuľky k súpisu vtáctva, ktorá bude doručená do rodinných domov.

„V prípade vážnych dôvodov, choroba, dovolenka ap. je možné súpis vtáctva nahlásiť v lehote do 19. 1. 2022. Opatrenia v plnom znení sú zverejnené aj na úradnej tabuli Mesta Bytča,“ dodalo mesto.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu