Veľkokapacitné očkovacie centrum v Žiline sa opäť otvorí, dôvodom je vysoký počet záujemcov


Foto: Veľkokapacitné očkovacie centrum v Žiline sa opäť otvorí, dôvodom je vysoký počet záujemcov Foto: Žilinský samosprávny kraj

Už koncom minulého roka krajská samospráva informovala verejnosť o tom, že v tomto roku opäť otvorí prevádzku veľkokapacitného očkovacieho centra na Rosinskej ceste v Žiline. Dôvodom je veľký počet záujemcov a skrátenie čakacej doby na termín očkovania. Očkovať sa budú dospelí občania očkovacou látkou Pfizer

Začiatok očkovania v centre bude od 7. do 9. januára, a to konkrétne v piatok od 10.00 ráno do 18:00, v sobotu až nedeľu od 8.00 ráno do 18.00. Plánuje sa využiť všetkých 5 kójí, kde v každej jednej bude v tíme jeden lekár, sestra a dvaja administratívni pracovníci.. Momentálne ešte prebieha dopĺňanie personálnej obsadenosti. Činnosť očkovacieho centra vyžaduje aj prítomnosť farmaceuta, IT technika, záchranára, koordinátora a sestry na riedenie očkovacích látok.  

„Naším zámerom je v maximálnej možnej miere efektívne využívať personálne i materiálno-technické kapacity. Vo veľkokapacitnom očkovacom centre budeme preto očkovať výlučne len registrovaných záujemcov. Ku každému očkovaciemu dňu sme pridelili 1500 termínov, podávať budeme prvú, druhú i tretiu dávku. Po víkende očakávame významné uvoľnenie v čakárni,“ priblížila riaditeľka krajského zdravotníctva Silvia Pekarčíková.

Samospráva preto vyzýva občanov, ktorí majú o očkovanie záujem, aby čím skôr využili objednávací systém Národného centra zdravotníckych informácií. „Pred hroziacou ďalšou vlnou novej mutácie sú kľúčoví prvoočkovanci a rovnako aj čakatelia na posilňujúcu booster dávku,“ dodala Pekarčíková. 

V Žilinskom kraji je aktuálne dostupných 11 očkovacích miest, po sviatkoch je ale opäť k dispozícii aj očkovacia linka VakciZuzka, ktorá vyráža do regiónov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu