Žilina si obhájila titul najkrajšieho vianočného trolejbusu, zvíťazila nad viac než dvadsiatimi mestami


Foto: Žilina si obhájila titul najkrajšieho vianočného trolejbusu, zvíťazila nad viac než dvadsiatimi mestami Foto: Dopravný podnik mesta Žiliny

Mesto Žilina po druhýkrát za sebou zvíťazilo v medzinárodnej súťaži o najkrajší vianočný trolejbus. Vozidlo typu ŠKODA 26TrA Solaris získalo prvé miesto aj napriek silnej konkurencii. Minulý rok získal žilinský vyzdobený trolejbus viac než 12-tisíc hlasov, tento rok dosiahol z celkového počtu 7 289 hlasov až 45,69 %.

Vďaka priazni fanúšikov a obyvateľov mesta prekonal ostatné iné vyzdobené trolejbusy z miest v Česku, Poľsku, Maďarsku, Ukrajine či Rusku. Na druhom mieste v súťaži sa umiestnilo mesto Ústí nad Labem (12,94 % hlasov) a tretia je Opava (12,45 % hlasov). Dohromady súťažilo až 22 miest z viacerých krajín Európy.

„Najviac sa na celom „projekte“ podieľali zamestnanci Dopravného podniku, ktorí na oddelení údržby trolejbusov vymysleli a zrealizovali dekoráciu trolejbusu v interiéri aj v exteriéri. Išlo naozaj o množstvo detailov, pričom inštalácia bola celkom náročná. Výsledkom je pekný pohľad a dobrý pocit pre cestujúcich, ale aj pre obyvateľov a návštevníkov Žiliny,“ spresnil za DPMŽ dopravno-prevádzkový námestník Ján Šimko.

Mestskému dopravnému podniku pomáhala v propagácii hlasovania aj žilinská samospráva, ktorá prostredníctvom svojich komunikačných kanálov informovala obyvateľov mesta.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu