Porucha trakčného vedenia na sídlisku Vlčince obmedzila viaceré linky MHD, lano pretrhol prechádzajúci trolejbus


Foto: Porucha trakčného vedenia na sídlisku Vlčince obmedzila viaceré linky MHD, lano pretrhol prechádzajúci trolejbus

Vo štvrtok 30. decembra v popoludňajších hodinách došlo k poruche trakčného vedenia na ulici Obchodná na sídlisku Vlčince. Následkom poškodenia boli obmedzené viaceré linky mestskej hromadnej dopravy. 

Dopravný podnik mesta Žiliny (DPMŽ) musel z tohto dôvodu pristúpiť k presmerovaniu liniek, prípadne niektoré ukončiť na iných zastávkach mimo cestovného poriadku.

Trolejbusové linky číslo 5, 6 a 14 boli ukončené v zastávke Vysokoškolákov, Plaváreň a linky číslo 1 a 4 viedli odklonom cez mestskú časť Bôrik. Linka číslo 7 bola ukončená v zastávke Fatranská.


K poruche trakčného vedenia došlo v križovatke ulíc Obchodná a Sv. Cyrila a Metoda. Poškodenie nemalo súvis s prebiehajúcimi stavbami na Obchodnej ulici.

„Pri prejazde trolejbusu, ktorý mal služobnú jazdu (návrat do vozovne) cez kríženie trolejových tratí, vypadol jeden zo zberačov a následne zachytil prevesové lano, ktoré sa roztrhlo. Uvedený úsek bol následne neprejazdný,“ potvrdil Ján Šimko, dopravno-prevádzkový námestník DPMŽ.

Na miesto boli vyslaní pracovníci údržby trakčného vedenia a poškodenie opravili. Situáciu a stav následne monitorovali počas prejazdu ďalších trolejbusov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu