Mesto Martin si od nového roku berie hromadnú dopravu pod seba, prvé dva dni v 2022 odvezie zadarmo


Foto: Mesto Martin si od nového roku berie hromadnú dopravu pod seba, prvé dva dni v 2022 odvezie zadarmo Foto: Mesto Martin

Aktuálny prevádzkovateľ mestskej hromadnej dopravy, spoločnosť SAD Žilina, s úderom polnoci končí poskytovanie služieb v Martine. Zabezpečenie dopravnej obslužnosti mesta prejde pod krídla nového Dopravného podniku mesta Martin s.r.o.

Ako informuje martinská radnica, počas prvých dvoch dní v novom roku budú mať Martinčania možnosť otestovať si novú hromadnú dopravu v 35 kusoch novozakúpených autobusoch:

„Už 1.1. 2022 vyjdú do ulíc prvé autobusy, ktorými bude DPMM zabezpečovať mestskú hromadnú dopravu v mestách Martin, Vrútky a obciach Bystrička, Lipovec a Turčianske Kľačany. V súvislosti so spomínanou udalosťou pozývame všetkých cestujúcich otestovať nové autobusy hneď v prvých dňoch nového roka. Počas 1.1. a 2.1. 2022 bude mestská hromadná doprava v Martine premávať úplne bezplatne.“


Za účelom zabezpečenia dopravnej obslužnosti zakúpil martinský dopravný podnik 35 kusov nízkopodlažných autobusov o dĺžke 12 metrov s pohonom na zemný plyn CNG. Cena 1 autobusu je na úrovni približne štvrť milióna eur.

Od nového roka sa zároveň zavádza nový cenník cestovného, ktorý presne tri tarify, a tak ako v prípade Žilinskej župy alebo mesta Žilina, aj tu je zvýhodnená platba dopravnou kartou - fyzickou či virtuálnou, oproti hotovosti alebo bankomatovej karte. Martin ponúkne aj časovo predplatený lístok na 30, 90 alebo 365 dní.

„Časový lístok je pre Vás výhodný, ak cestujete pravidelne. Platí 30, 90, 365 dní, počas ktorých nemusíte pri cestovaní linkami MHD platiť už nič navyše. Čím viac ciest realizujete, tým bude pre Vás cestovanie mestskou hromadnou dopravou lacnejšie. Ak používate MHD, nemáte problém s parkovaním ani platením parkovného v meste,“ informuje v tarife martinský dopravný podnik.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu