Na sídlisku Solinky sa objavili zlodeji, obyvateľ si našiel poškodené bezpečnostné vchodové dvere


Foto: Na sídlisku Solinky sa objavili zlodeji, obyvateľ si našiel poškodené bezpečnostné vchodové dvere Foto: ilustračné / pixabay.com

Na žilinskom sídlisku Solinky sa pravdepodobne objavili ďalší zlodeji. Jeden z majiteľov bytov si po príchode domov našiel poškodené vchodové dvere. Pokus o vlámanie bol neúspešný, došlo však k narušeniu zámku bezpečnostných dverí. K incidentu malo dôjsť v ranných hodinách medzi 08:30 až 09:00 hod.

„Dnes sme si našli na Solinkách poškodené dvere od pokusu o vlámanie. Stalo sa to ráno, tak nech si ľudia dávajú pozor. Poškodenie nebolo na prvý pohľad viditeľné, až po zistení problému pri zamykaní sme zistili pokus o vlámanie,“ napísal znepokojený obyvateľ Borovej ulice.

K podobným incidentom dochádzalo aj v minulosti. Žilinčania si vo viacerých prípadoch našli nielen vylomené pivničné dvere a vykradnuté pivničné kobky ale tiež samotné byty. Začiatkom roka neznáma osoba prevŕtavala dvere pravdepodobne za účelom zisťovania, čo sa nachádza vo vnútri.


Krádeže vlámaním zaznamenali naposledy obyvatelia ulice Bajzova na sídlisku Hliny. Z bytov na siedmom poschodí odcudzili zlodeji vo februári rôzne cenné veci a šperky. Žilinská polícia sa už vtedy obrátila na občanov s výzvou, aby boli všímavejší k svojmu okoliu a prehodnocovali vpúšťanie neznámych osôb do spoločných priestorov bytového domu.

Akýkoľvek pohyb podozrivých osôb môžu ľudia okamžite nahlásiť na linku 158.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu