Cyklotrasu medzi Kotešovou a Považským Chlmcom postaví Metrostav. O zákazku súťažilo 13 firiem


Foto: Cyklotrasu medzi Kotešovou a Považským Chlmcom postaví Metrostav. O zákazku súťažilo 13 firiem Foto: ilustračné

O vybudovanie cyklodopravnej trasy medzi Kotešovou a Považským Chlmcom, ktorá je súčasťou Vážskej cyklodopravnej trasy, prejavilo záujem až 13 uchádzačov. Najnižšiu ponuku napokon predložila spoločnosť Metrostav DS, ako víťaz verejného obstarávania cyklotrasu aj postaví.

Cyklisti sa môžu tešiť na novovybudovanú cyklotrasu o celkovej dĺžke približne 6,8 kilometrov, na ďalších 3,7 kilometroch pribudne vodorovné alebo zvislé dopravné značenie. Metrostav ponúkol zmluvnú cenu na úrovni 1,047 milión eur.

Záujem vybudovať časť cyklotrasy v smere na Bytču prejavilo 13 firiem - okrem Metrostavu to boli spoločnosti Swietelsky-Slovakia, STRABAG, VÁHOSTAV - SK, Cestné stavby Liptovský Mikuláš, ERPOS, HASTRA, SAROUTE, Skanska SK, EUROVIA SK, Stavebná mechanizácia, DOSA Slovakia a RS-Building.

Zhotoviteľ by mal stavbu odovzdať do 8 mesiacov od písomného prevzatia staveniska, v závislosti od prevzatia staveniska by tak mohla byť cyklotrasa vybudovaná už budúci rok:


„Do lehoty výstavby nie je započítané zimné obdobie, v ktorom nie je možné realizovať stavebné práce v súlade s príslušnými TKP. Zimné obdobie v zmysle tohto článku je spravidla obdobie od 01.12 príslušného kalendárneho roka do 01.03 nasledujúceho kalendárneho roka. Prerušenie stavebných prác z dôvodu zimného obdobia zaznamená osoba oprávnená jednať v realizačných veciach za objednávateľa a stavebný dozor (ak je vykonávaný) v stavebnom denníku,“ znie časť zmluvy. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu