Ďalšia mimoriadne úspešná sezóna juniorov vo futsale


Foto: Ďalšia mimoriadne úspešná sezóna juniorov vo futsale

Koniec sezóny so sebou prináša obhliadnutie sa seba. Juniorksý tím v tejto sezóne iba málo delilo aby na Slovensku úplne dominoval. Napriek tomu musíme ročník hodnotiť veľmi pozitívne.

S juniorským tímom sme v našom klube začali pracovať pred štyrmi rokmi a od tohto obdobia sa nám darí neustále napredovať. V predchádzajúcej sezóne sme v juniorskej Extralige vybojovali strieborné medaile a v Slovenskom pohári sme sa dokonca tešili z prvenstva. Po tomto úspechu sa s mužstvom rozlúčili viacerí ťahúni tímu (Tkáčik, Lazar, Kudelka a Frko) a preto neboli očakávania pred novou sezónou až také vysoké.

Historické víťazstvo v juniorskej Extralige

Silnú generáciu, ktorá skončila úspešne nahradili noví hráči. K Suročíkovi, Miškemu, Kinclovi a Kabaštovi, ktorí už aj v predchádzajúcom ročníku patrili do kádra sa v tomto ročníku k lídrom pridali aj noví hráči – najmä Ostrák a Hlucháň. Doplnení o mladých perspektívnych hráčov sme výborne vstúpili do súťaže. Hneď v úvodnom hracom dni sme pohodlne vyhrali nad ŽFA Žirafa Žilina a po vydretej výhre s Banskou Bystricou sme mali na konte 6 bodov. Nasledovali ďalšie 4 víťazné duely v rade, ktoré de facto rozhodli o našom prvenstve v súťaži. V siedmom kole sme utŕžili prvú a jedinú prehru v súťaži, keď nad naše sily bol tím z Banskej Bystrice. V ten istý deň sme však porazili Žirafu 4:3 a v predstihu 2 kôl sme rozhodli o našom triumfe v súťaži. V záverečných dvoch kolách dostali šancu aj hráči, ktorí boli počas ročníka vyťažovaní menej. Svoje miesto si zastali a po remíze s Košicami a výhre s Prešovom sme ukončili sezónu s bilanciou 8 víťazstiev, 1 prehra a 1 remíza. Najlepším strelcom juniorskej Extraligy sa stal Martin Kabašta, ktorý v 9 stretnutiach rozvlnil siete brankárových súperov 14 krát.

V Slovenskom pohári druhé miesto

Po víťazstve v juniorskej Extralige sme mali najvyššie ciele aj v Slovenskom pohári, kde sme obhajovali minuloročné prvenstvo. V semifinále sme narazili na Mibu Banská Bystrica. Zápas bol začiatku vyrovnaný, hralo sa vo vysokom tempe. Chalani si zápas odmakali a podobne ako v minulom roku aj v tejto sezóne sme postúpili do finále Slovenského pohára až cez penalty. Čiernou škvrnou celého podujatia bola neúčasť žilinského celku ŽFA Žirafa a tak Makroteam nastupoval na finálový duel s čerstvými nohami. V hale bolo veľké teplo, so súperom sme držali krok počas celého prvého polčasu, kedy sme dvakrát viedli, napokon však Makroteam bol cez polčas vo výhode v pomere 4:3. Druhý polčas sme kondične odišli, prestali sme predvádzať hru, ktorou sme sa prezentovali počas celého roka, kopili sme v defenzíve chyby, ktoré súper s chladnou hlavou trestal. Nevyšla nám ani power play a súper po ďalších 4 góloch vyhral jednoznačne 8:3. Do All Stars súťaže sa zaslúžene dostal Tomáš Kincl. 

Reprezentačné skúsenosti, liaheň pre seniorský tím

Nakoľko patríme v mládežníckych kategóriách na Slovensku k absolútnej špičke, nemôžu našich hráčov obchádzať ani pozvánky do reprezentačných výberov. Z kádra juniorského tímu majú s účasťou v reprezentácií skúsenosti brankár Lukáš Surovčík, kapitán Juraj Miške, Tomáš Kincl, Dominik Ostrák a Martin Kabašta. Okrem mládežníckych reprezentantov nakukol do seniorského tímu Doxxu aj Jaro Hlucháň. Pri dobrom prístupe má každý zo spomenutých hráčov veľký potenciál stať sa v najbližších rokoch osobnosťami v seniorskom tíme.

Hráči ktorí sa pričinili o úspešné výsledky v sezóne 2014/2015

Lukáš Surovčík, Miroslav Chodelka - Juraj Miške, Tomáš Kincl, Martin Kabašta, Dominik Ostrák, Jaroslav Hlucháň, Martin Drexler, Dominik Hulín, Richard Paček, Jakub Chupáň, Jozef Frátrik, Marej Ševčík, Jakub Pollák, Lukáš Dlouhý, Richard Pudík, Slavo Záň


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu