Čaká nás doteraz najchladnejšia noc v decembri, teplota môže klesnúť až na -17 °C


Foto: Čaká nás doteraz najchladnejšia noc v decembri, teplota môže klesnúť až na -17 °C

Dnešná noc prinesie výrazné ochladenie, meteorológovia varujú pred nízkymi teplotami až do -17 °C. V severnejších oblastiach na Orave a Liptove môže teplota klesnúť aj nižšie. Vo všetkých okresoch Žilinského kraja platí výstraha najnižšieho prvého stupňa.

Silný mráz pocítia najmä obyvatelia v lokalitách so snehovou pokrývkou, kde sa miestami očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu -15 až -17 °C. Počas ďalšej noci však má byť ešte chladnejšie.

Meteorologické výstrahy, ktoré vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), platia až do štvrtku 09:00 hod. Na území Žilinského kraja sa 23. decembra očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu na úrovni -15 °C až -20 °C.

„Silný mráz predstavuje nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch. Očakávaný mráz je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý a pravdepodobnosť poškodenia organizmu je vysoká,“ uvádza Slovenský hydrometeorologický ústav.

V závere týždňa by sa malo podľa aktuálnej predpovede začať otepľovať. Teploty vystúpia na 1 až 6 stupňov Celzia. Po víkende môžeme očakávať daždivé počasie a neskôr opäť snehové zrážky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Slovenský hydrometeorologický ústav