V sobotu nabúral v obci Rosina 19-ročný vodič, po nehode nafúkal 1,65 promile


Foto: V sobotu nabúral v obci Rosina 19-ročný vodič, po nehode nafúkal 1,65 promile Foto: KR PZ Žilina

V obci Rosina došlo v sobotu 18. decembra krátko pred polnocou k dopravnej nehode, po ktorej skončilo osobné auto značky Seat nepojazdné v strede cesty. Auto pri prejazde zákrutou narazilo najskôr do oplotenia a následne do stĺpa telekomunikačného vedenia.

Pri náraze sa našťastie nikto z posádky nezranil, vodič však po vystúpení z auta javil známky požitia alkoholu. Po príchode polície sa mladík podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,79 mg/l, čo je v prepočte 1,65 promile. Polícia 19 ročného muža z okresu Žilina na mieste zadržala.

Vodič je obvinený z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky

„Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že obvinený mladík viedol po ceste tretej triedy v obci Rosina v smere od obce Višňové na Žilinu osobné motorové vozidlo Seat. Následne z doposiaľ presne nezistených príčin pri prejazde miernej  ľavotočivej zákruty prešiel s vozidlom mimo vozovku a narazil do oplotenia rodinného domu a telekomunikačného stĺpa,“ spresnila žilinská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.


Policajti mladému vodičovi obmedzili osobnú slobodu, zadržali vodičský preukaz a predviedli ho na policajný útvar. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

Alkohol za volant nepatrí

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že sa dopustia priestupku alebo trestného činu, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd zavinených práve vodičmi pod vplyvom alkoholu bývajú v mnohých prípadoch tragické.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu