V Žilinskom kraji pribudlo päť nových cykloservisných stojanov, dva z nich sú pri Žiline


Foto: V Žilinskom kraji pribudlo päť nových cykloservisných stojanov, dva z nich sú pri Žiline Foto: Slovenský cykloklub

Žilinský turistický kraj vybudoval päť nových cykloservisných stojanov, ktoré vznikli vďaka spolupráci Slovenského cykloklubu a krajskej organizácie cestovného ruchu.

Koncom roka 2021 bola prijatá zákazka týkajúca sa piatich kusov cykloservisných stojanov pre bicykle v rámci Žilinského samosprávneho kraja. Prvým krokom v realizácii bolo nájdenie najvhodnejšej najfrekventovanejšie lokality v kraji, kde by cyklostojany mali svoje využitie.

Po oslovení obcí a miest a vzájomnej dohode na lokalite stojanov sa  vytýčili vhodnejšie miesta umiestnenia. Momentálne sú cyklostojany už plne k dispozícii, nachádzajú sa v lokalitách: Terchová, Vodné dielo Žilina pri bufete, Turany, Jamník a obec Súľov-Hradná. 


Stojany na bicykle majú svoje využitie aj v núdzi, a to napríklad keď sa cyklista ocitne v technicky nepríjemnej situácii, prípadne doma nevlastnia náradie na údržbu bicykla. Stojan umožňuje dofúkať koleso či opraviť defekt.

Je taktiež vybavený základným náradím, ktoré je skryté vo vnútri a držiakom na bicykel pre lepšiu manipuláciu a ľahšiu opravu. Pomocou náradia je možné vykonať rôzne menšie opravy ako napr. utiahnutie uvoľneného pedálu, nosiča či detskej sedačky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu