Obchodná akadémia v Žiline mala pandemické imatrikulácie. Študenti kreatívnym spôsobom spoznávali históriu školy


Foto: Obchodná akadémia v Žiline mala pandemické imatrikulácie. Študenti kreatívnym spôsobom spoznávali históriu školy Foto: Gabriela Kozinková Mitrová

Na Obchodnej akadémii sv. Tomáša Akvinského v Žiline si nahradili tradičné imatrikulácie tzv. pandemickými. Stredná škola sa rozhodla v kritickej situácii so šírením koronavírusu vynahradiť prvákom zaužívaný spôsob vítania, a to takým spôsobom, ktorý je v súlade s najnovšími opatreniami.

„Keďže naša škola sa snaží študentom ponúknuť okrem kvalitného vzdelania aj bezpečné a takpovediac rodinné prostredie, veľmi citlivo vnímame o čo sú mladí ľudia ukrátení v tejto pandemickej dobe,“ vyhlásila výchovná poradkyňa Gabriela Kozinková Mitrová.

Škola sa do pandémie snažila každý rok pripraviť zaujímavý tematický program pre študentov prvého ročníka v priestoroch školy. Vzhľadom na situáciu to taktiež tento rok nebolo možné, preto ceremoniál transformovali do exteriérovej podoby.

Slávnosť sa rozhodli spojiť s 30. výročím, ktoré škola oslávi budúci rok. Imatrikulácie boli preto spojené so spoznávaním histórie školy.Študenti po vyriešení číselného kódu odišli do centra mesta, kde museli hľadať budovy, ktoré majú so školou niečo spoločné. Na tieto budovy (Mestské divadlo, Remeselnícky dom, katedrála, Kostol sv. Barbory, budova žilinskej diecézy) pán riaditeľ umiestnil QR kódy, ktoré mali žiaci nájsť,“ doplnila Kozinková Mitrová.


Poslednou úlohou študentov prvého ročníka bolo na Mariánskom námestí spoločne zaspievať vianočnú pieseň a po návrate do súčasnej budovy školy na ulici Vysokoškolákov ich čakal krátky program so zimnou tematikou. 

„Musím z pozície učiteľky uznať, že študenti vnímali túto atmosféru oveľa vďačnejšie ako v dobe pred epidémiou a aspoň na pár chvíľ zažili čaro študentského života,“ dodala Kozinková Mitrová.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu