VIDEO: Na Strednej škole Požiarnej ochrany v Žiline si vianočne vyzdobili hasičskú Tatru


Foto: VIDEO: Na Strednej škole Požiarnej ochrany v Žiline si vianočne vyzdobili hasičskú Tatru Foto: Hasičský a záchranný zbor

V žilinskej mestskej časti Považský Chlmec funguje od roku 1970 Stredná škola Požiarnej ochrany. Je to zariadenie Hasičského a záchranného zboru a Ministerstva vnútra SR, ktoré plní funkciu strednej odbornej školy a rezortného vzdelávacieho zariadenia.

Škola pôvodne sídlila na Námestí požiarnikov v centre Žiliny, neskôr sa presťahovala do Saleziánskeho domu na Rajeckej ceste, odkiaľ sa o niekoľko rokov presunula do mestskej časti Považský Chlmec. Úplné stredné i vyššie odborné vzdelanie poskytuje formou diaľkového štúdia. Spolupracuje pritom so strednými a vysokými školami, ktoré zabezpečujú výučbu so študijným zameraním na ochranu pred požiarmi. 

Absolventi sa počas štúdia zúčastňujú nielen teoretických predmetov aj absolvujú aj praktické výcviky. Výučba prebieha v jedenástich špecializovaných učebniach a vo vonkajších výcvikových priestoroch. Príprava býva vždy ukončená teoretickými a praktickými skúškami pred komisiou.

Študenti zo Strednej školy Požiarnej ochrany sa tento rozhodli, že pri príležitosti Vianoc vyzdobia hasičské vozidlo. Výsledok v podobe vysvietenej hasičskej Tatry je možné vidieť na videu, ktoré zverejnil Hasičský a záchranný zbor na sociálnej sieti.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu