V nemocniciach v Žilinskom kraji leží 55 pacientov vyžadujúcich podporu umelej pľúcnej ventilácie


Foto: V nemocniciach v Žilinskom kraji leží 55 pacientov vyžadujúcich podporu umelej pľúcnej ventilácie

V Žilinskom kraji leží momentálne 55 pacientov s potvrdením koronavírusom na lôžkach s podporou umelej pľúcnej ventilácie. Situácia sa z pohľadu obsadenosti lôžok v porovnaní s minulým týždňom o čosi zlepšila. 

Dohromady je v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) hospitalizovaných 429 pacientov s koronavírusom. Najviac ich je v čadčianskej nemocnici, kde sa momentálne starajú o 87 ľudí vo vážnom stave. Z tohto počtu je 64 nezaočkovaných.

Nemocnica v Dolnom Kubíne eviduje 24 pacientov s ochorením Covid-19, v Hornooravskej nemocnici s poliklinikou Trstená je momentálne 35 obsadených lôžok. V nemocnici v Liptovskom Mikuláši leží 23 pacientov.

Vo zvyšných troch nemocniciach v Žilinskom kraji je dokopy hospitalizovaných 260 pacientov s koronavírusom, pričom najviac ich leží v Univerzitnej nemocnici v Martine. Tam je spomedzi 122 pacientov až 100 nezaočkovaných.


Počet príjmov do nemocníc klesá, naďalej je však vysoký

Do slovenských nemocníc prijímajú denne menší počet pacientov v porovnaní s uplynulými týždňami. Napriek poklesu však stále ide o stovky nových prípadov, ktoré si vyžadujú hospitalizáciu. Aktuálne je hospitalizovaných spolu 3 343 pacientov s potvrdeným ochorením COVID-19.

Spomedzi hospitalizovaných nie je vôbec zaočkovaných alebo len čiastočne zaočkovaných takmer 83,22 %. Na oddeleniach JIS a OAIM je umiestnených 593 pacientov, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 299 osôb.

Počet potvrdených obetí na pľúcnu formu COVID-19 vzrástol o 101 osôb. Celkový počet úmrtí „na Covid“ je 15 516 a celkový počet úmrtí „s Covidom“ je 2 817.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu