Žiaci ZŠ Mládežnícka v Púchove sa tešia novému športovému areálu, pomoc mestu podal žilinský developer Reinoo


Foto: Žiaci ZŠ Mládežnícka v Púchove sa tešia novému športovému areálu, pomoc mestu podal žilinský developer Reinoo

Rekonštrukcia športového areálu pri Základnej škole Mládežnícka prebehla v lete tohto roku. Poďakovanie patrí Mestu Púchov, ktoré so spoločnosťou Rubicon Púchov, a.s., ako členom developerskej skupiny Reinoo zo Žiliny, vo vzájomnej spolupráci úspešne dokončili revitalizáciu športového areálu.

Obnovené boli viaceré športové prvky, vrátane nadväzujúcej dráhy pre skok do diaľky. Súčasný atletický ovál má obvod 200 metrov s tromi bežeckými dráhami a každý z troch bežeckých pruhov je široký jeden meter. Povrch športovej plochy tvorí tartan, nahradil pôvodnú škvaru.

Zdroj: Reinoo

„Nová tartanová dráha je tak nielen funkčná, ale aj moderná a najmä bezpečná pre žiakov základnej školy. Pri revitalizácii bol kladený dôraz na vytvorenie vhodných a dlhodobo udržateľných podmienok pre rozvoj športu u detí, mládeže a športových talentov,“ zhodnotila primátorka Katarína Heneková.

Dopĺňa ju Tomáš Surovčák, riaditeľ projektového oddelenia Reinoo slovami: „Veľmi ma teší, že ako zodpovedný developer sme mohli prispieť k tomu, že žiaci môžu športovať v revitalizovanom športovom areáli. Pevne verím, že aj vďaka nám vyrastie v Púchove nový majster sveta či budúci olympionik.“ 

Ihrisko spĺňa parametre moderného športoviska

Finálne úpravy a stavebné práce, ktoré zahŕňali vybudovanie nového oplotenia medzi bytovým domom Rubicon C a školou, ako i úpravu zelene v areáli vrátane výsadby nových drevín, dotvorili celkový výzor športoviska. Areál tak spĺňa súčasné normy a parametre na športoviská, vrátane požiadavky na bezpečnosť a bezbariérovosť.

Viac ako 600 žiakov ZŠ Mládežnícka tak od začiatku aktuálneho školského roka športuje počas hodín telesnej výchovy ako i počas mimoškolských aktivít v obnovenom areáli. Školské ihrisko sa pomaly ukladá na zimný spánok. Avšak už na jar sa všetci žiaci základnej školy môžu tešiť na krásnu zeleň v celom areáli.

Reinoo v meste Púchov zrealizovalo v rokoch 2017 – 2019 prvý projekt Projekt Pod Zábrehom I., pomenovaný podľa lokality situovanej na okraji mesta. Ďalším úspešne dokončeným a tento rok skolaudovaným projektom je bytový dom Rubicon C na ulici Dvory.

V súčasnosti Reinoo stavia druhú etapu najväčšieho rezidenčného projektu Pod Zábrehom II. Zámerom developera je integrovať novú výstavbu do existujúceho kontextu zástavby, reflektovať na moderné architektonické trendy a zároveň rešpektovať atmosféru tejto časti mesta. 

Zdroj: Reinoo


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Reinoo