Poliklinika Žilpo má novú špičkovú magnetickú rezonanciu. Oslavuje dve dekády poskytovania zdravotnej starostlivosti


Foto: Poliklinika Žilpo má novú špičkovú magnetickú rezonanciu. Oslavuje dve dekády poskytovania zdravotnej starostlivosti Foto: https://www.siemens-healthineers.com/

Žilinská poliklinika Žilpo na Vlčincoch poskytuje už 19 rokov prvotriednu zdravotnú starostlivosť obyvateľom mesta aj širokého okolia. Budúci rok bude z tohto pohľadu jubilejný:

„Rok 2022 bude pre polikliniku Žilpo už 20 rok v poskytovaní zdravotnej starostlivosti pre obyvateľov nielen mesta Žiliny ale i širokého okolia. Odborné pracoviská polikliniky sa počas 20 rokov stali vyhľadávanými nielen pre svoj vynovený exteriér a interiér budovy, ale najmä vďaka odborným pracovníkom – lekárom, zdravotným sestrám a celému personálu zariadenia,“ vysvetľuje profesor Vladimír Oleár.

Počas celej doby existencie sa Žilpo vyznačuje popri kvalitných službách aj neustálou modernizáciou prístrojového vybavenia, a práve v týchto dňoch nainštalovali a spustili do prevádzky modernú magnetickú rezonanciu novej generácie, ktorá je špičkou aktuálne dostupných možností.

MAGNETOM Altea od spoločnosti Siemens Healthineers ponúka vďaka technológiam, podporeným umelou inteligenciou a inováciou, kratší čas pobytu pacienta a revolučný infotainment spolu s riešením na znižovanie hluku. Vďaka tomu je skenovanie komfortnejšie pre pacienta, a rýchlejšie a komplexnejšie pre vyšetrujúceho lekár.

Žilpo aj týmto krokom prispieva k zvyšovaniu úrovne poskytovanej zdravotnej starostlivosti. V súčasnosti je poskytovaná v 46 ambulanciách všeobecných lekárov, pediatrov, stomatológov a špecialistov.

„Ako jediné poliklinické pracovisko v Žiline vybudovala naša poliklinika vlastné centrálne klinické laboratórium, ktoré poskytuje svojim sortimentom laboratórnych vyšetrení a najmä rýchlou dostupnosťou ich výsledkov pre lekárov a najmä pacientov, prvotriedny servis. Medzi ďalšie špeciality našej polikliniky patrí i pracovisko rádiodiagnostiky, ktoré pod vedením primára MUDr. Roberta Skácela a jeho kolektívu bolo jedno z prvých poliklinických pracovísk v SR, ktoré zaviedlo vyšetrovanie za pomoci magnetickej rezonancie už v roku 2007,“ doplnil Vladimír Oleár zo Žilpa. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Žilpo