Deti píšu do Rajeckej Lesnej Ježiškovi aj tento rok. Dostal už 46-tisíc listov, najkrajšia kresba sa stane známkou


Foto:  Deti píšu do Rajeckej Lesnej Ježiškovi aj tento rok. Dostal už 46-tisíc listov, najkrajšia kresba sa stane známkou Foto: FB: Vianočná pošta

Slovenská pošta v posledných dňoch spracovala skoro 46-tisíc listov, ktoré deti posielali na Ježiškovu adresu. Vianočná pošta tradične sídli v Rajeckej Lesnej a deti píšu listy na známu adresu “Ježiško 999 99”.

Zásielky prichádzali aj zo zahraničia, a to najmä z Taiwanu, Ruska, Hongkongu a Nemecka. Spoločnosť taktiež zaevidovala 158 zásielok pre nevidiacich. Ich obsahom boli predovšetkým želania o darčeky, ktoré si chcú nájsť pod vianočným stromčekom, ale tiež prosby o viac času stráveného s kamarátmi pri hrách vonku.

Deti majú na vianočnú poštu ešte čas do 17. decembra 2021. Môžu poslať akúkoľvek pohľadnicu či list na adresu: „Ježiško 999 99“. Pohľadnicu je možné poslať aj z telefónu alebo cez počítač, a to cez aplikáciu Moja pohľadnica, kde je možné vytvoriť motív akejkoľvek pohľadnice a napísať priamo cez ňu Ježiškovi. Slovenská pošta následne pohľadnicu vytlačí a doručí.

Dôležitým krokom je uviesť spiatočnú adresu, aby Ježiško vedel, kde má svoju odpoveď poslať. V spolupráci s generálnym partnerom Vianočná pošta, Poštová banka, pribalí aj vianočný darček. 

Spolu s listom či pohľadnicou je možné pribaliť aj kresbu, ktorá musí byť na samostatnom hárku papiera. Porota, ktorá sa bude kresbám venovať, vyberie tú najkrajšiu a bude námetom vianočnej známky v budúcom roku. Podrobné informácie o Vianočnej pošte pre Ježiška a o súťaži sú dostupné internetovej stránke www.vianocnaposta.sk. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu