Vodič kamióna, ktorý pod Strečnom nafúkal 2,1 promile, dostal zákaz šoférovania na šesť rokov a podmienku


Foto: Vodič kamióna, ktorý pod Strečnom nafúkal 2,1 promile, dostal zákaz šoférovania na šesť rokov a podmienku Foto: KR PZ Žilina

Na ceste prvej triedy I/18 pod Strečnom zastavili policajti v piatok 10. decembra podozrivo jazdiaci kamión. Vodič idúci smerom do Martina na seba upozornil nekoordinovanou jazdou zo strany na stranu. Hliadka preto vozidlo zastavila na najbližšej odstavnej ploche.

„Počas kontroly sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,01 mg/l (2,10 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a na mieste mu zadržali vodičský preukaz,“ spresnil žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Nákladné auto značky Scania s návesom viedol 31-ročný Jozef. Policajný vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, skončil skrátené vyšetrovanie a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby. 

Prokurátor s návrhom súhlasil, vďaka čomu sa nezodpovedný vodič dostal pred sudkyňu okresného súdu. Tá mu vymerala dvojročný trest odňatia slobody s podmienečným odkladom na tri roky. Zároveň mu uložila zákaz viesť akékoľvek motorové vozidlá po dobu šiestich rokov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina